Rien vd Heijden Burgerkoning en Diederik vd Schoot Burgerprins

Diederik van der Schoot Burgerprins

Nieuwe Burgerkoning en Burgerprins voor 2019

Zondag 13 oktober vond het Burger koning en het Burger Prins schieten plaats bij het Gilde St. Joris, Catharina, Antonius en Sebastiaan in Gemonde plaats.

Het weer was fantastisch toch waren er maar een gering aantal deelnemers Aanwezig bij dit schuttersfestijn.

  

8 Volwassenen en 3 jeugd schutters durfden de strijd aan om de vogel van zijn standplaats te schieten.

Bij de jeugd was Diederick van der Schoot de winnaar. Hij schoot de gipsen vogel met het 110ste schot naar beneden, hij liet daarmee Amaryllis en Maartje achter. Het moet gezegd worden dat dit drietal geweldig goed schoot en dat zij geen een schot langs de vogel plaatsten. Met dit gouden schot won hij een snoeppakket. Maartje Hoksbergen wist de kop en staart van de vogel te schieten en kreeg hiervoor een kleine versnapering.

En dan de schutters boven de 16 jaar. Zij namen deel aan de wedstrijd waar geen verplichtingen aan zitten en waar iedereen aan mag meedoen. De houten vogel gaf zich niet zomaar gewonnen en na 315 schoten viel de vogel naar beneden. Rien van der Heijden was de schutter die dit presteerde en hij won naast de eeuwige roem ook nog een bierpakket. Na de gebruikelijke fotoreportage werd de overwinning opgepaste wijze gevierd.